Brezplačno predavanje: Oblike dela za študente (študentsko delo, avtorska in podjemna pogodba)

14. mar
Zavod Študentska svetovalnica, Kersnikova 4, 1000 Ljubljana

Seminar bo potekal v sredo, 14. marca 2018, ob 17.00, v prostorih Zavoda Študentska svetovalnica (Kersnikova 4, I. nadstropje).

Ali veš, da lahko študent poleg opravljanja dela preko študentske napotnice, opravlja delo na podlagi avtorske pogodbe ali podjemne pogodbe? Kaj sploh je avtorska pogodba in za katero vrsto dela jo lahko skleneš? Kakšna je razlika s podjemno pogodbo? Kaj lahko storim če mi delodajalec ne plača za opravljeno študentsko delo? Kakšne pravice mi kot študentu pripadajo pri opravljanju dela?

Odgovore na takšna in podobna vprašanja vam bomo svetovalci podali na predavanju, kjer vam bomo na kratko pojasnili osnovno ureditev študentskega dela, vas opozorili na najpogostejše težave, ki se pojavljajo v zvezi s študentskim delom, poleg tega pa vam bomo predstavili še druge pravne podlage za opravljanja dela v času študija oz. v času izgube statusa. Predavanje spada v cikel pravnih delavnic, ki potekajo enkrat mesečno.

Udeležba je BREZPLAČNA. Zaradi lažje organizacije dogodka vse zainteresirane prosimo za predhodno prijavo na info@svetovalnica.com.

Lepo vabljeni!