O nas

Zavod Študentska svetovalnica je bil ustanovljen novembra 2009 z namenom pomagati študentom in mladim na njihovi študijski poti ter razreševati njihova pravna in socialna vprašanja.  K mladim, ki se znajdejo v socialni stiski ali imajo študijske težave, pristopamo individualno in celostno. Našim uporabnikom nudimo odgovore na vprašanja o njihovih pravicah in možnostih, jim svetujemo in jih usmerjamo na prave naslove. Pomagamo tudi pri osebnih težavah posameznika.

Poslanstvo in vizija

Osnovno poslanstvo Zavoda Študentska svetovalnica je skrb za študente in mlade na vseh področjih. Z zagotavljanjem pravnega, socialnega in svetovanja za študij v tujini, bivanja v Študentski hiši SRCE in posredovalnico sob m2 nudimo mladim celostno podporo na njihovi študijski poti. Zavod Študentska svetovalnica se zavzema za pravno in socialno varnost mladih in študentov ter za njihov osebnostni razvoj.

V Zavodu Študentska svetovalnica želimo biti prepoznaven, ugleden in zaupanja vreden zavod, ki s strokovnim pristopom in občutkom za pravno in socialno varnost posameznika zagotavlja prave odgovore na zastavljena vprašanja in nudi brezplačne storitve za mlade in študente.

Vrednote

Vrednote za katere se pri pomoči in svetovanju v okviru Zavoda Študentska svetovalnica zavzemamo so strokovnost, kakovost in znanje, ki ga z veseljem nadgrajujemo in posredujemo.

V okviru zagotavljanja pravne in socialne varnosti študentov postopamo etično, zanesljivo, nediskriminatorno in odgovorno.

Pri samem delu dajemo prednost medsebojnemu spoštovanju in timskemu delu z zadostno mero samoiniciativnosti.