Študentska podporna skupina za spopadanje s stresom

Udeležba je brezplačna

Študentska podporna skupina za spopadanje s stresom

V sklopu Zavoda Študentska svetovalnica ob podpori resorja za socialo in zdravstvo Študentske organizacije Univerze v Ljubljani ter Študentske organizacije Pedagoške fakultete Univerze v Ljubljani pričenjamo z delovanjem študentske podporne skupine za spopadanje s stresom. 

Prvo srečanje bo potekalo 12. 4. 2023 ob 19:30 na Vojkovi cesti 63, v 3. nadstropju

Udeležba na srečanjih je v celoti financirana s strani Zavoda Študentska svetovalnica in je za udeležence torej brezplačna

 

Kaj je stres?

Stres je popolnoma vsakdanji, vendar zmeraj bolj prisoten in največkrat neizogiben življenjski pojav, ki se lahko pojavi zaradi raznolikih okoliščin. Medtem ko je stres lahko nekaj spodbudnega, ima lahko dolgotrajen in pretirano intenziven stres tudi negativne učinke, bodisi na duševno bodisi na telesno ter posledično tudi socialno zdravje. 

Iz tega vidika je potrebno razviti učinkovite strategije za spopadanje s stresom. Prepoznavanje in odpravljanje temeljnih vzrokov stresa lahko namreč pripomore k iskanju dolgoročnih rešitev, ki lahko vsakdanje spopadanje s stresom bistveno olajšajo. 


Namen podporne skupine

Namen podporne skupine in njenih srečanj je spodbuditi študente k udejstvovanju na področju spopadanja s stresom in prepoznavanju njegovih sprožilcev ter njihovem hkratnem obvladovanju. 

 

Potek srečanj 

Srečanja bodo potekala tedensko, in sicer vsako sredo ob 19:30 na uvodoma omenjenem naslovu pod vodstvom izkušenega psihoterapevta. Organizirana bo manjša skupina (z do 10 člani), skupaj bomo ustvarili zaupno okolje, kjer bomo lahko delili svoje stiske in s podporo psihoterapevta iskali strategije za njihovo premagovanje.

 

Prijava

Prijava na srečanja podporne skupine je možna preko obrazca na tej povezavi: https://forms.gle/pS3FwdediVBxYXydA

 

Kljub zahtevanemu vnosu imena, priimka in elektronskega naslova se lahko zanesete na zaupnost in ustrezno varstvo vaših osebnih podatkov pri prijavi in nadaljnjem poteku srečanj podporne skupine.  

 

Kontakt

Z morebitnimi dodatnimi vprašanji ali potrebo po informacijah se lahko obrnete na direktorja Zavoda Študentska svetovalnica, Klemna Perana (elektronski naslov: klemen@svetovalnica.com).  

 

Veselimo se srečanja z vami,

 

                                                                                           Ekipa Zavoda Študentska svetovalnica