11.10.2019

Vse o študiju

Ali veš katere pravice in ugodnosti ti pripadajo v primeru statusa študenta?

12.09.2019

Festival nevladnih organizacij LUPA - tudi mi smo bili tam!

Z mimoidočimi smo z veseljem delili svoje znanje o študiju, štipendijah, ter ostalih študentskih pravicah.

11.09.2019

IZ HOTELA MAMA V LJUBLJANO

Vse v zvezi z bivanjem v študentskih domovih in bivanju pri zasebnikih s subvencijo. Prav tako pa vam razkrivamo osnove najemnih razmerij.

30.05.2019

Kako napisati ugovor na informativni izračun dohodnine

Si iz Finančne uprave Republike Slovenije (FURS) dobil informativen izračun dohodnine s katerim nisi zadovoljen? Boš moral plačati dohodnino?

15.05.2019

Razpis za pravno svetovanje na Zavodu študentska svetovalnica

Zavod Študentska svetovalnica išče dve/a (2) pravni/a svetovalki/ca. Išče se kandidat/ka, ki bi bil pripravljen/a delo opravljati najmanj naslednji dve leti. Si želiš postati del naše ekipe? Prijavi se!

19.04.2019

Povzetek predavanja: VSE O BIVANJU ŠTUDENTOV

V spodnji objavi z vami delimo povzetek predavanja, na katerem smo predstavili možnosti bivanja študentov v Sloveniji, pogoje za pridobitev subvencije ter druge pogoje in značilnosti bivanja študentov, skladne s trenutno veljavno zakonodajo.

15.03.2019

Povzetek predavanja: VSE O ŠTIPENDIJAH

V spodnji objavi z vami delimo povzetek predavanja, na katerem smo predstavili možnosti štipendiranja v Sloveniji, pogoje za pridobitev štipendije ter dtuge pogoje in značilnosti štipednij, skladne s trenutno veljavno zakonodajo.

19.02.2019

Povzetek predavanja: ODGOVORI NA VSA VPRAŠANJA O ŠTUDIJU

Najverjetneje se vsakemu študentu tekom študija pojavljajo razna vprašanja, na katere ne najde odgovora. Poleg tega je omenjeno področje urejeno v številnih pravnih virih, ki se hitro spreminjajo. Posledično številni študenti ne najdejo jasnih odgovorov na svoja vprašanja. Iz tega razloga smo v Zavodu Študentska svetovalnica pripravili brezplačno predavanje, na katerem smo priskrbeli odgovore na vsa vprašanja o študiju. Za vse, ki ste predavanje zamudili, pa je na voljo ta povzetek. ​

05.02.2019

Povzetek predavanja: KAKO NAJ ZNIŽAM SVOJO DOHODNINSKO OBVEZNOST?

Čas študija je tudi čas, ko študenti vstopamo na trg dela. S prisluženim denarjem in novimi izkušnjami pa pride tudi obveznost za plačilo dohodnine. Na predavanju Kako naj znižam svojo dohodninsko obveznost?, smo spoznavali kaj dohodnina sploh je in kako njeno obveznost znižati. V povzetku predavanja lahko preberete osnovne informacije o dohodnini in znižanju plačila le-te, na koncu članka pa si lahko pogledate tudi primer izračuna dohodninske obveznosti.