Brezplačno predavanje - ŠTUDENTSKE DRUŽINE

»Si mlajši, ne kompliciraš, imaš manj obveznosti – npr. služba, imaš več energije, bolj si ustvarjalen, potrpežljiv, manj zapletov v nosečnosti...«

Brezplačno predavanje - ŠTUDENTSKE DRUŽINE

Zavod Študentska svetovalnica vas vljudno vabi na brezplačno predavanje z naslovom "ŠTUDENTSKE DRUŽINE".

Predavanje bo potekalo v SREDO, 12. februarja 2020 ob 17.00, v Modri čitalnici na Študentskem kampusu (Pivovarniška ulica 6, 1000 Ljubljana).

Predavanje je namenjeno vsem, ki imajo študentski status in pričakujejo ali zgolj načrtujejo otroka. Obravnavali bomo namreč vse pravice, ki pripadajo študentom, tako mamicam in tudi očetom.

Kako je s pravicami na fakulteti v primeru starševstva? Kateri socialni prejemki mi pripadajo, v primeru da sem študent in imam otroka? Ali lahko prejemam državno štipendijo? Ali je za uveljavljanje socialnih pravic, kot so starševski dodatek, otroški dodatek in pomoč ob rojstvu otroka, potrebno prijaviti skupno gospodinjstvo? Na koga naj se obrnem za dodatne ugodnosti ali denarne pomoči?

Da pa ne bomo ostali zgolj pri pravnih formalnostih, se nam bo s svojimi izkušnjami iz prve roke pridružila tudi @študentskamama Helena Šijanec, ki bo z veseljem z nami delila izzive združevanja starševstva in študija.

Udeležba je BREZPLAČNA. Zaradi lažje organizacije dogodka vse zainteresirane prosimo za predhodno prijavo na info@svetovalnica.com

Lepo vabljeni!